The Constant Gardener


Deviza filmului The Constant Gardener: dragoste cu orice preţ.
Dragostea o poti enunţa sau o poţi defini, însă, mai bine o materializezi.
Într-adevăr preţul plătit de cei doi protagonişti ai filmului a fost extraordinar. Oare câţi dintre noi am fi în stare de aşa ceva? Din câte am înteles din film iubirii îi trebuiau nişte cauze ca să se dezvolte aşa de frumos. Pâna la moartea Tessei parea să fie o iubire mai mult pasivă din partea lui Justin, probabil din cauză că nu o întelegea îndeajuns de bine pe Tessa. În cele din urmă după moartea ei, cu ajutorul unor piese puzzle puse cap la cap de Justin, iubirea pentru ea a reuşit să capete contur.
Pentru Tessa oamenii reprezentau realitatea sacră. A încercat prin diverse moduri să ajute şi să gasească raspunsuri din cele mai variate şi chiar foarte greu accesibile. Solidară cu gândul că ar putea plăti enorm pentru faptele sale, nu a dat înapoi chiar dacă a fost "înştiinţată" că i se va pregati ceva urât. Sentimentele sale pentru Justin au împins-o să nu îl implice în această bătălie, cel puţin până a fost în viaţă.
Nu de puţine ori populaţia africană a fost privită de sus de către cei cu dare de mână prin "ieftinătatea" cu care s-au născut. Tot pe principiul "că nu au ce pierde" au fost foloşiţi drept cobai pentru enorme experimente, uneori solitare alteori în masă.
Oare dacă tot prezentul pe care îl trăim ar fi o conspiraţie, cineva trebuie să câştige şi cineva să piardă, nu? Atunci răspunsurile nu ar fi foarte greu de dat. Cine pierde şi cine câştigă...Doar amintindu-l pe Darwin şi faimoasa lui Teorie a Evoluţionismului am găsi răspunsul. Trist, dar adevărat....
Totuşi, ar mai rămâne o necunoscută....Dumnezeu ce rol ar avea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu